Digikeur Gedragscode

Parts & Pieces onderschrijft de Digikeur Gedragscode en voldoet aan de criteria die Digikeur aan haar leden stelt. Dit betekent voor u als consument:

14 dagen zichttermijn

Vanaf de dag na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen de tijd om uw koopovereenkomst ongedaan te maken.

Duidelijke service en voorwaarden

Een goede bereikbaarheid en aftersales service zijn vereisten om in aanmerking te komen voor het Digikeur Webwinkel Keurmerk.

Volledige restitutie bij retourneren

Bevalt uw bestelling niet? Indien u deze binnen de zichttermijn en overeenkomstig de verzendinstructies van de webshop terugstuurt, komen alleen de kosten van het terugzenden voor uw rekening.

Informatieplicht van een webshop

De webshop is verplicht om contactgegevens, de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en de algemene voorwaarden duidelijk op de website te vermelden. Zo weet u altijd met wie u zaken doet.

Eigen klachtencommissie

Geschillen tussen de webshop en u kunnen worden voorgelegd aan de klachtencommissie van Stichting Digikeur. De webshop is verplicht hieraan zijn medewerking te verlenen.

Parts & Pieces maakt gebruik van een SSL certificaat

Een SSL Certificaat is belangrijk voor de identiteit van de website en de eigenaar daarvan. Het geeft vertrouwen. Bezoekers van de website weten dat er veilig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan en kwaadwillenden dit niet kunnen ‘afluisteren’. Door het certificaat weten ze bovendien dat de gegevens alleen bij de eigenaar terecht zullen komen. Ook het belang van een gerenommeerd merk, dat bekend staat om een gedegen validatie en door grote bedrijven wordt gebruikt, mag niet worden onderschat. Door een bekende naam zullen bezoekers de site sneller vertrouwen.

SSL is een wettelijke eis
In de wet staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL Certificaat. Voor meer informatie gaat u naar de pagina met wettelijke eisen.

De betekenis van SSL
SSL staat voor Secure Sockets Layer. De derde versie van SSL stond aan de basis van het Transport Layer Security (TLS), de huidige uitvoering van SSL. Maar de naam SSL wordt nog altijd gebruikt als het gaat om het beveiligen van de internetverbinding.

Meer informatie over SSL
Er zijn verschillende validatiemethoden voor de SSL Certificaten, namelijk domeinnaam gevalideerd (DV), organisatie gevalideerd (OV) en extended gevalideerd (EV). Bovendien zijn er meerdere types certificaten. Onder het kopje producten in de menubalk leggen we dit per categorie duidelijk uit en kunt u meer lezen over de verschillende types, validatiemethoden en merken.

Informatie

Zakelijke klant?

Heb je een winkel of bedrijf?
Koop in met korting.

Aanmelden